Alumina d.o.o Zvornik

Korund

Korund

Ova kristalna forma aluminijum oksida (Al2O3 ) poznata je po svojoj tvrdoći, te se na Mosovoj skali rangira odmah ispod dijamanta kao jedan od najtvrđih poznatih materijala. Dobija se procesom topljenja aluminijum oksida na visokoj temperaturi i njegove naknadne rekristalizacije. 

Zahvaljujući tome, kao i visokoj termičkoj stabilnosti korund je pogodan za izradu abrazivnih materijala i alata za brušenje i sečenje, ali i više od toga, korund se koristi u naprednim tehnologijama izrade poluprovodnika, lasera, visokootpornog stakla za satove i elektronske uređaje, nakit i dr.

Oblasti primjene

Sirovine za abrazivne proizvode i proizvode za poliranje, u industriji keramičkih brusnih i brušenih ploča, aluminijumske keramičke membrane, aluminijumske pjenaste keramike, industrija poluprovodnika, proizvodnja tvrdih legura, industrija livenja, kompozitnih materijala itd.

Lista proizvoda

01. Korund

ALUMINIJUM OKSID WFAL – Topljena glinica – KorundAlumina doo, BiHTechnical Data Sheet
At vero eos et accusamus et iusto odio digmos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati .

Mi smo uvek tu da vam pomognemo i odgovorimo na sva vaša pitanja

LISTA PROIZVODA

Želite
saradnju
sa nama?

MATERIJAL ZA PREUZIMANJE