Alumina d.o.o Zvornik

Silika gel

Silika gel

Silika gel predstavlja amorfni SiO2 koji se dobija u obliku granula uniformne veličine. Stabilna struktura ovog materijala odlikuje se velikom specifičnom površinom i velikom zapreminom pora. Usled toga Silika gel se istične odličnim adsorpcionim karakteristikama. Proizvodni proces se kontroliše i upravlja na osnovu niza parametara tako da je moguće dobiti proizvode različitih specifikacija prema potrebi određene primjene materijala. 

Silika gel se koristi kao adsorbens vode i vlage u različitim hemijskim i industrijskim procesima ili za prezervaciju i zaštitu komercijalnih proizvoda od uticaja vlage. Zbog sposobnosti da različite supstance adsorbuje ili desorbuje, selektivno i različitom brzinom, primenjuje se u hromatografskim tehnikama, kao i u medicini i farmaciji. Dobro poznata upotreba silika gela je kontrolisana disperzija parfema u raznim oblicima mirisnih osvježivača prostora.

Oblasti primjene

Uglavnom se koristi kao materijal otporan na vlagu, za dehidraciju i pročišćavanje, kao adsorbens, i katalizator u farmaceutskoj industriji i drugoj hemijskoj industriji.

Lista proizvoda

01. Silika gel

SILIKA GEL – SG 60 Alumina doo, BiH Technical Data Sheet
SILIKA GEL – SG 90 Alumina doo, BiH Technical Data Sheet
SILIKA GEL – SG 110 Alumina doo, BiH Technical Data Sheet
At vero eos et accusamus et iusto odio digmos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati .

Mi smo uvek tu da vam pomognemo i odgovorimo na sva vaša pitanja

LISTA PROIZVODA

Želite
saradnju
sa nama?

MATERIJAL ZA PREUZIMANJE