Novosti

FINO PRECIPITIRANI HIDRAT SPREMAN ZA TRŽIŠTE

Zvornik, 18.08.2017

Fino precipitirani hidrat spreman je za tržište. Prvi uzorak finalnog proizvoda, namijenjenog za poznate kupce,  predsjedniku Upravnog odbora „Alumine“ Miloradu Motiki, juče je, u novoj proizvodnoj hali,  predao  vođa projekta  za izgradnju  pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata Jozef Diczig.

Kompanija „Alumina“ realizovala je prvu fazu ovog projekta, kojom je predviđena godišnja proizvodnja od 10.000 tona precipitata.

-Današnji dan je veoma bitan za „Aluminu“, kao i za naše strateške partnere „Inotal“ i „Silkem“ – rekao je predsjednik Upravnog odbora kompanije, naglašavajući da ovaj projekat predstavlja  plod uspješne saradnje sa poslovnim partnerima iz Mađarske i Slovenije.

„Imamo ispred sebe još jedan novi proizvod koji je kompletno urađen na našem postrojenju, isključivo zahvaljujući angažmanu naših strateških partnera i  naših kadrova u fabrici“, naveo je prvi čovjek „Alumine“ i podsjetio da je ogroman dio opreme urađen u krugu fabrike. On je izrazio zadovoljstvo što je uspješno  realizovana odluka menadžmenta kompanije i izgrađen proizvodni objekat koji  predstavlja  ponos cijele fabrike, ali i ove regije.

-Ovo je novo vrijeme za „Aluminu“. Završetkom ovog proizvoda, ali i drugih proizvoda, počinje nova era za ovu kompaniju – istakao je Motika.

Predsjednik Upravnog odbora se zahvalio gospodinu Jozefu i timu njegovih saradnika, ali i  svim učesnicima na ogromnom angažovanju na ovom projektu, kako iz kompanije „Alumina“, tako i izvođačima radova.

-Direktor „Silkema“ Janez Bedrač,  te čelni ljudi „Inotala“ Attila Brezoczki i Zoltan Bakonyi, takođe zaslužuju našu posebnu zahvalnost – istakao je Motika.

Kako je rekao, pred nama je sada faza 1B, koja treba da bude završena do kraja ove godine, a zatim druga i treća faza.

„Siguran sam da ćemo i ove poslove uraditi u najkraćem mogućem roku i da ćemo već u sledećoj godini imati sve što je po ugovoru planirano, odnosno da možemo reći da smo završili fazu 2 i fazu 3“,  istakao je predsjednik Upravnog odbora „Alumine“, koji je, kako je rekao, srećan što nastavlja rad sa timom svojih saradnika i ekipom koja je angažovana na ovom, ali i drugim projektima u fabrici.

Vođa projekta za izgradnju pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata Jozef Diczig se, takođe, zahvalio svima koji su od početka radili na ovom važnom zadatku.

Diczig je rekao da je u prvoj sedmici avgusta prošle godine počeo da radi na projektu fino precipitiranih hidrata u Zvorniku, kada su predstavnici „Alumine“ išli u Mađarsku da se dogovore oko početka cjelokupne ove investicije.

„Osjećam veliko zadovoljstvo da poslije godinu dana od početka rada na ovom projektu, imamo finalni proizvod koji je zadovoljavajućeg kvaliteta“, naglasio je Diczig.

Zamjenik vođe projekta za izgradnju pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata Mirko Miljatović istakao je svesrdnu podršku menadžmenta za ovaj kapitalni projekat. On je naglasio da bez velikog truda i angažmana svih učesnika, kako je rekao, danas ne bi imali rezultat koji je za ponos na Balkanu i u ovom dijelu Evrope i proizvodnju koja ima perspektivu. Miljatović je poručio da će se s nesmanjenim entuzijazmom uraditi i sljedeća faza, koristeći iskustvo iz dosadašnjih radova.