Novosti

"ALUMINI" PRIZNANJE PRIVREDNE KOMORE REPUBLIKE SRPSKE

Zvornik, 30.03.2018

 

Privredna komora Republike Srpske, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2017. godinu“, koja je održana u srijedu, 28. marta, u Banja Luci, dodijelila je priznanja najuspješnijim privrednim društvima koja su u protekloj godini ostvarila zapažene rezultate u poslovanju.

U kategoriji najvećih izvoznika u Srpskoj, posebno priznanje dodijeljeno je Kompaniji „Alumina“ iz Zvornika. 

Na svečanosti u KC Banski Dvor priznanje je, u ime naše kompanije, preuzeo direktor poslovne oblasti Razvoj i Kontrola kvaliteta dr Zoran Obrenović. Nagradu je uričio ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske  Petar Đokić.

Kompanija "Alumina"  jedan od najznačajnijih privrednih subjekata u Republici Srpskoj. Sa oko 1.500 zaposlenih, koji su pokretačka snaga za sve aktivnosti na prostorima opštine Zvornik,  ovaj privredni gigant mobiliše i zapošljava mnoga privredna društva u lancu saradnje, kroz angažovanje na investicionim projektima, snabdijevanju potrebnim sirovinama i repromaterijalima.

Više od 95 odsto svojih proizvoda „Alumina“ izvozi na inostrano tržište. U 2017. godini vrijednost izvoza iznosila je preko 226 miliona konvertibilnih maraka. Trenutno u svom  proizvodnom programu  „Alumina“ ima 22 proizvoda, koje  plasira u 44 zemlje od Evrope do Amerike, Afrike i Azije, sarađujući sa renomiranim svjetskim kompanijama.

Zahvaljujući snažnoj investicionoj aktivnosti, koja je samo u prošloj godini dostigla više od 30 miliona konvertibnilnih maraka, omogućen je rast proizvodnje, povećanje poslovnog dohotka i nova zapošljavanja.

Pravilnim poslovnim odlukama uprave i menadžmenta, u „Alumini“ je napravljen  koncept koji je siguran garant budućnosti rada i profitabilnosti ove fabrike.