Novosti

AUDIT PREDSTAVNIKA „ZEOCHEMA“ U KOMPANIJI „ALUMINA“

Zvornik, 25.01.2024

Predstavnici švajcarske firme „Zeochem“ u decembru su obavili redovan godišnji audit u kompaniji „Alumina“. Ovaj put područje provjere su bili procesi upravljanja kvalitetom (ISO standardi), Centralna laboratorija, i  proizvodnja silika gela.

Audit je predvodio menadžer kvaliteta Nicolas Di Menna iz „Zeochema“ u Švajcarskoj, a učestvovali su još i predstavnici „Zeochemove“ fabrike u Karakaju Aleksandar Ćebić i Nebojša Simikić.

Prema riječima Tanje Janković, menadžera za kvalitet, audit je uspješno obavljen i kako kaže u izvještaju „Zeochema“ je vidljiva usklađenost i ispunjavanje zahtjeva ISO standarda, uz nekoliko manjih primjedbi koje će biti otklonjene u narednom periodu, prije sljedećeg audita.

-Ovo je jedna od veoma važnih provjera od strane naših kupaca.  Već nekoliko godina kupci naših proizvoda, u prosjeku dva do četiri puta godišnje, sprovode audite u našoj fabrici, i to prvenstveno kupci fino precipitiranih hidrata,  ali i drugih proizvoda  – navodi Jankovićeva, dodajući da je samo u periodu virusa korona, zbog objektivnih okolnosti,  auditi su se organizovali onlajn.

Tanja Janković kaže da su u toku pripreme za resertifikaciju „Alumine“  za standarde ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 u sektoru Energetika, koja će biti obavljena u martu ili aprilu mjesecu ove godine.