Novosti

POPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG VIŠENAMJENSKOG OBJEKTA OD BLIZU 3.000 KVADRATNIH METARA

Zvornik, 09.02.2024

Kompanija „Alumina“ je započela radove na izgradnji novog višenamjenskog objekta od 2.845 kvadratnih metara.

Ovaj objekat će se nalaziti na ulazu u fabriku, pored teretne kapije. 

Ovo je samo jedan u nizu projekata u okviru planova nove uprave kompanije „Alumina“, koji će biti realizovani tokom ove godine.

Novi objekat će imati različite namjene. Pod svodovima nove hale, koja će imati i nadstrešnicu,  biće smještene prostorije za transport, logistiku i vatrogasce. Takođe, planirano je da se uradi nova servisna radionica za kamione, te moderna praonica sa dvije linije, kao i prostorije za potrebe vatrogasne jedinice. 

U sklopu ovog objekta biće instalirane i dvije nove  vage za praćenje utovara kamiona, te postavljene rampe sa kamerama koje će prepoznavati tablice  i puštati vozila na utovar.

Uradiće se i nova portirnica, kao i prostorije za vozače. 

Ispred objekta će biti uređen plato koji će služiti kao parking za kamione sa kapacitetom od 40 parking mjesta, dok će sa druge strane objekta, prema fabričkom krugu, biti moguće obezbijediti još 11 parking mjesta za interna vozila i mašine.

Sav utovarni poces kamiona će biti automatizovan sa novim Softverom, koji će zaokružiti kompletan proces od same narudžbe robe od strane kupca, odabira prevoznika, carinjenja i kontrole, do samog istovara kod kupca.

U menadžmentu „Alumine“ ističu da je ovaj poslovni objekat od velikog značaja, jer će poboljšati radne uslove u službama kompanije, posebno u oblastima transporta i logistike, te obezbijediti efikasnost u radu i još veću produktivnost.  

Prilikom završetka ovog projekta,  nastaviće se sa izgradnjom nove Logističke hale od 4.485 kvadratna metra, koja dodatno posjeduje nadstrešnicu od 1.462,50 metara kvadratnih.  

-To će dodatno maksimalno olakšati uslove rada i efikasnost utovarenog procesa, te ubrzati logističke  procese u fabrici – naglašavaju u menadžmentu kompanije.