Novosti

"ALUMINA" I RUDNIK "BANOVIĆI" POTPISALI UGOVOR O POSLOVNOJ SARADNJI ZA 2017. GODINU

Zvornik, 09.02.2017

Predstavnici kompanije „Alumina“ i Rudnika mrkog uglja „Banovići“ potpisali su danas  ugovor o poslovnoj saradnji za 2017. godinu, vrijedan oko 16 miliona KM.

Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i generalni direktor Rudnika „Banovići“ Munever Čergić.

Prema ovom ugovoru, Rudnik „Banovići“ će tokom ove godine isporučiti oko 160.000 tona uglja za potrebe rada „Alumine“.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika istakao je da je naša kompanija potpisala značajan ugovor sa aspekta energetskog obezbjeđenja rada fabrike.

„Ovim ugovorom obezbjeđujemo potrebne količine uglja za rad naših energetskih postrojenja“, rekao je Motika. Naveo je da „Alumini“ mnogo znači saradnja sa Rudnikom „Banovići“, jer je kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje, ističući da dinamika od 700 tona uglja na dnevnom nivou, zadovoljava kapacitete proizvodnje koju je  „Alumina“ planirala u 2017. godini. 

Generalni direktor Rudnika „Banovići“ Munever Čergić je izrazio zadovoljstvo poslovnom saradnjom sa zvorničkom kompanijom.

„Nama je „Alumina“ veoma bitan potrošač i poslije „Elektroprivrede“ BiH, fabrika u Zvorniku je naš najveći kupac“, naveo je Čergić, dodajući da se „Alumini“ u 2017.  planira isporučiti oko 160.000 tona uglja, što je  oko deset odsto godišnje proizvodnje uglja.

Ovo je peta godina kako Rudnik „Banovići“ i „Alumina“ potpisuju poslovne ugovore.