Novosti

STUDENTI IZ AMSTERDAMA POSJETILI "ALUMINU"

Zvornik, 14.06.2017

Kompaniju "Alumina" iz Zvornika posjetilo je danas 20 studenata i tri profesora sa Univerziteta geografije iz Amsterdama u Holandiji, koji se nalaze na studijskom putovanju u zemljama bivše Jugoslavije.

Predstavnici "Alumine" studentima iz Holandije predstavili su fabriku i upoznali ih o procesu rada u ovoj kompaniji, koja je jedan od najvećih proizvođača glinice i zeolita u Evropi.

Menadžer marketinga u "Alumini" Nikolina Jugović kaže da je ovo prva internacionalna grupa studenata koja je nedavno kontaktirala sektor marketinga u "Alumini" sa idejom i željom da posjete fabriku koju su prethodno istražili na veb prezentaciji kompanije.

"Riječ je o studentima završne godine fakulteta geografije koji su na studijskom putovanju kroz zemlje bivše Jugoslavije, a čija je primarna ideja bila upoznati se o procesu proizvodnje od vađenja i prerade rude, do polufinalnog i finalnog proizvoda", kaže Jugovićeva.

Ona je rekla da je za studente iz Amsterdama ovo bila jedinstvena prilika da vide proizvodni proces nastajanja dobara od prve do završne faze, s obzirom da je to rijetkost za regiju iz koje oni dolaze, gdje se, kako su rekli, skoro ništa ne proizvodi, nego većina stvari kupuje ili uvozi.

Za studente i njihove profosore, predstavnici "Alumine" pripremili su prigodan prijem u Upravnoj zgradi, te prezentovali rad kompanije, gdje su ih upoznali sa opštim poslovanjem fabrike, da bi zatim u fabričkom krugu pokazali i objasnili proces rada u "Alumini".

"Drago nam je da su studenti, zajedno sa svojim profesorima, iz naše fabrike otišli sa najpozitivnijim utiscima", rekla je Jugovićeva i izrazila zadovoljstvo što je na ovaj način iz "Alumine" poslata još jedna pozitivna slika u svijet.