Novosti

MILORAD MOTIKA NOVI PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA „ALUMINE“

Zvornik, 01.12.2016

Novi predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ je Milorad Motika. Stečajni upravnik  „Birač“ A.D. u stečaju Lazo Đurđević je donio odluku da umjesto Darka Lakića koji je obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora „Alumine“, za člana Upravnog odbora imenuje Milorada Motiku.

Na sjednici Upravnog odbora, gospodin Motika je izabran za predsjednika Upravnog odbora „Alumine“.

 „Imajući u vidu da sam istovremeno obavljao funkciju direktora Društva za upravljanje Penzijskog rezervnog fonda i predsjednika Upravnog odbora „Alumine“ iz Zvornika, i da dugoročno posmatrano nije bilo moguće istovremeno obavljati te dvije dužnosti, u narednom periodu posvetiću se poslovima direktora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske“, rekao je Lakić

On je svim poslovnim partnerima  poručio da je „Alumina“ stabilno i sigurno preduzeće, koje ima odličnu perspektivu.

-Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa sjajnim ljudima u „Alumini“ i novom predsjedniku Upravnog odbora „Alumine“ želim uspjeh -  izjavio je Lakić.

Na sastanku proširenog menadžmenta „Alumine“ sa dosadašnjim predsjednikom Upravnog odbora,  izraženo je zadovoljstvo na ostvarenoj saradnji i jednoglasno je konstatovano da su za veoma kratko vrijeme uspostavljeni odlični međuljudski odnosi, te nastavljen trend pozitivnih poslovnih rezultata.

Gospodin Motika  na čelo „Alumine“ dolazi  sa pozicije pomoćnika ministra  za industriju u Vladi Republike Srpske. Najveći dio svoje radne karijere proveo je u privredi. Po zanimanju je diplomirani inženjer mašinstva.