Novosti

POSJETA STUDENATA IZ HOLANDIJE

Zvornik, 13.06.2018

Kompaniju „Alumina“ iz Zvornika danas je posjetilo 16 studenata i dva profesora sa Univerziteta Geografije iz Amsterdama u Holandiji, koji se nalaze na studijskom putovanju u zemljama bivše Jugoslavije.

Predstavnici „Alumine“ studentima iz Holandije predstavili su fabriku i upoznali ih sa procesom rada u ovoj kompaniji, koja je jedan od najvećih proizvođača glinice i zeolita u Evropi. 

 

Marketing menadžer u „Alumini“ Nikolina Jugović  kaže da je ovo druga godina kako  internacionalna grupa studenata iz Holandije posjećuje „Aluminu“.

“U pitanju su studenti završne godine fakulteta Geografije koji su na studijskom putovanju kroz zemlje bivše Jugoslavije, a čija je primarna ideja bila upoznati se sa procesom proizvodnje nastajanja dobara od prve do završne faze u našoj fabrici“, ističe Jugović.

Za studente i  njihove profosore, predstavnici “Alumine” pripremili su prigodan prijem u Upravnoj zgradi, te prezentovali rad kompanije, gdje su ih upoznali sa opštim poslovanjem fabrike, da bi zatim u fabričkom krugu pokazali i objasnili proces rada u “Alumini”.

“Drago nam je da su studenti, zajedno sa svojim profesorima, iz naše fabrike otišli sa najpozitivnijim utiscima. I mi smo zadovoljni što smo na ovaj način poslali još jednu pozitivnu sliku u svijet.  Nadamo se da smo otvorili vrata za organizaciju još ovakvih i sličnih posjeta našoj kompaniji”, rekla je Nikolina Jugović.