Novosti

PRIJEM ZA PORODICE POGINULIH RADNIKA FABRIKE

Zvornik, 09.10.2023

 

U kompaniji "Alumina" u četvrtak je, povodom 6. oktobra - Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Porodicama 36 poginulih radnika obratili su se predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Zoran Stevanović  i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović.

Stevanović je poželio dobrodošlicu porodicama poginulih radnika i dodao da kompanija nastavlja da se razvija, te da će uvijek biti uz porodice svojih poginulih radnika.

- Trudićemo se i tražiti načina da izađemo u susret našim porodicama, da im pomognemo kroz razne vidove od zapošljavanja do pružanja materijalne pomoći – rekao je Stevanović, te naglasio da je upravo, tokom razgovora sa porodicama poginulih radnika, saznao da ima još jedan mladi nezaposleni član i menadžment će se pobrinuti da se pitanje njegovog zaposlenja riješi u toku ovog mjeseca.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je istakao  da će rukovodstvo kompanije uvijek biti na usluzi porodicama svojih poginulih radnika i dokle god bude ova fabrika postojala i radila, porodice poginulih radnika neće biti zaboravljene.

-Naša je obaveza da i zbog ljudi koji su dali svoje živote iz fabrike, ali i njihovih porodica,   nastavimo dalje našim cartanim razvojnim putem. Mislim da ćemo u tom uspjeti i da će „Alumina“ nastaviti da brine o svim građanima našeg grada i okruženja, a naročito o članovima porodica poginulih radnika – istakao je Stevanović, i istovremeno izrazio zahvalnost Sindikatu fabrike za podršku u organizaciji prijema porodica poginulih radnika.  

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice.

-Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku -  istakao je Sejmenović.

Uporedo sa novim proizvodima i novim tržištima, naglasio je Sejmenović,  učvršćuju se i temelji na kojima počiva ova kompanija, a time je i budućnost svih koji na bilo koji način zavise od nje, sigurnija i stabilnija.

-Mislim da idemo u dobrom pravcu, svakodnevno se radi na osvajanju novih proizvoda i novih tržišta. Svima je u interesu da imamo jaku i snažnu „Aluminu“ – poručio je Sejmenović.

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima sindikata i uprave kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike.

Pomen poginulim radnicima služio je Dragan Negić, sveštenik crkve Sveta velikomučenica Marina  iz Čelopeka, a ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave grada Zvornika i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.  U fabričkom restoranu organizovan je zajednički ručak, dok je porodicama poginulih radnika uručen  novčani poklon od po 250 KM.